Opbevaring

Vi opbevarer vores produkter under korrekte omstændigheder. Efter tørring vil træet stå til hvile i mindst 10 dage, hvorefter det lagerføres eller sendes ud til kunden. Det er herefter vigtigt at kunden opbevarer produktet efter de følgende henvisninger;

– Træet skal opbevares i rum med fast temperatur, altså rum hvor temperaturen ikke varierer særlig meget. Dette grundes, at træet kan udvide og trække sig ved større temperatur skift. Dette gælder sig for de fleste træsorter, både når det er ubehandlet og når det er et færdigt produkt, så som møbler og plankeborde.

– Træ bør ikke opbevares direkte på jorden, gulve eller andre hele overflader. I så fald, risikerer man at planken blive udsat for en temperaturforskel på for- og bagside og dette vil fører til udvidelser og trækninger i træet. Man bør derfor lægge strøer/pinde på jorden/gulvet som træet så kan ligge på. Dette formindsker kontaktfladen mellem jorden/gulvet og plankerne.

– Træ som IKKE er korrekt overfladebehandlet, må ikke komme i kontakt med vand eller opbevares i rum med høj luftfugtighed. Hvis ubehandlet træ for bare en smule vand, kan træets struktur ændrer sig. Får det tilstrækkeligt med vand, er det ikke længere møbel-tørt (8-12%), og træet kan ikke bruges til blandt andet møbel produktion.